Hvad er isninger i tænderne?

Isninger i tænderne – av for den! Isninger i tænderne gør noget så ondt, og det er noget, alle har oplevet på et tidspunkt, eller vil komme til det. Har man endnu ikke oplevet det, og er man i tvivl om, hvor vidt man har det, er der et par enkelte ting, man selv kan gøre for at komme tættere på et svar:

  1. Hvis man bider tænderne sammen, åbner munden og suger vejret ind ad, kan man som regel mærke det på denne måde. Det vil typisk være en stikkende og dunkende fornemmelse i tænderne, der følelse som om, det går helt ud i tåspidserne.
  2. Drikker man noget koldt eller varmt, er det også typisk her, man mærker af, om man har isninger i tænderne, da dette giver de samme smerter. Hvis man oplever disse smerter, skal man endelig ikke tøve med at kontakte en professionel tandlæge nær Brøndbyøster, så denne kan behandle det, og kan give nogle guidelines til, hvordan man undgår at få det igen.

Men hvad er isninger i tænderne, og hvorfor opstår de?

Isninger er som beskrevet et meget normalt fænomen at lide under i dag, og det er som regel noget, tandlægen spørger, om man døjer med, når man er til tjek.

Det opstår typisk ved, at tandkødet har trukket sig tilbage. Hvis tandkødet har trukket sig tilbage, har man fået blottet tandhalsene, hvilke ikke er beskyttet af emaljen, og er derfor mere udsat. Hvis først tandhalsene er blottet, er der ikke så meget at gøre, da tandkødet ikke vokser ud igen. Der er dog et par småting, man kan gøre, for at holde smerterne nede. Der er specieldesignet tandpasta med ekstra højt fluorindhold til sådanne situationer. Derudover kan en dygtig og kompetent tandlæge i Rødovre også påføre fluorlak på de blottede tandhalse, for at beskytte dem. Dette vil dog slides af med tiden, og skal derfor gøres med jævne mellemrum.

Blottede tandhalse kommer typisk af forkert børsteteknik. Selvom vi alle har lært at børste tænder fra barnsben, ses det dog stadig relativt ofte, at folk faktisk stadig børster deres tænder forkert. En forkert børsteteknik er, når man børste på tværs af tandkronerne. Det er rigtig vigtigt, at man børster alle tænderne i små cirkelbevægelser, og på alle flader! På denne måde sørger man for, at komme ind i alle kroge og hjørner – husk dog også at bruge tandtråd for at få de sidste bakterier med ud.

Tandlægerne Venge

Rødovrevej 406 st.

2610 Rødovre

36 70 45 56

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *