Lider du af tandlægeskræk?

Tandlægeskræk er en normal lidelse i dagens Danmark, ja faktisk hele verden over. Hos nogle er det værre end andre, men essensen i det går ud på, at man er bange for at tage til tandlægen.

Det er ikke selve tandlægen, man som regel er bange for, når man lider af tandlægeskræk – det er selve behandlingerne. Det bedste man kan gøre i sådanne tilfælde er, at man kan bede sin tandlæge om at fortælle om, hvad han eller hun foretager sig hele behandlingen igennem, så man hele tiden er forberedt på, hvad der kommer til at ske, så der ikke kommer nogle overraskelser.

Selvom alle tandlæger udmærket er klar over, at de har patienter, der lider af tandlægeskræk, er det ikke alle tandlæger, der lægger lige stor vægt på det. Man kan derfor finde sig en erfaren tandlæge i Odense, der specialiserer sig indenfor dette område, og derfor hjælper sine patienter af med deres tandlægeskræk.


Når man starter som ny patient hos en sådanne tandlæge, skal man først og fremmest starte med at fortælle tandlægen om den angst og skræk, man går rundt med. Herefter vil man typisk aftale med tandlægen, hvordan hele forløbet kommer til at foregå og blive enige, om at det skal foregå i ens eget tempo.

Hvad kan jeg selv gøre?

Der er selvfølgelig også et par ting, man selv kan gøre, for at gøre behandlingerne og tandlægebesøgene mere komfortable.

Foruden at finde den rette tandlæge, man er tryg ved, kan man eventuelt også medbringe musik, når man skal til tandlægen. Det er ikke alle, der vil vide, hvad der foregår undervejs i behandlingen, så i stedet kan man forsøge at sætte musik i ørene, og på denne måde lukke alt andet ude og tænke på noget andet.

Snak med tandlægen undervejs og fortæl, hvis man har brug for en pause. Det kan også være en god idé, at booke tiderne først på dagen, så man ikke opbygger sin angst og forestiller sig diverse skrækscenarier i løbet ad dagen.

Det kan også være, at man har brug for lokalbedøvelse for at komme igennem behandlingen. Det er selvfølgelig også helt okay, men det er vigtigt at aftale det med sin tandlæge.

Forsøg også at komme regelmæssigt til tandlæge og start stille og rolig op. Start for eksempel ud med almindelige rutinetjek og tandrensning, og væn dig på denne måde til tandlægestolen.

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS

Skt. Anne Plads 2, 2

5000 Odense C

66128695

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *