Derfor skal du bruge tandtråd eller mellemrumsbørste

Vi kender alle rutinen med at børste tænder to gange dagligt i to minutter af gangen – dette har vi altid fået at vide af tandlægen, lige siden vi var små. Derudover er de fleste også blevet anbefalet af bruge tandtråd, men hvornår skal dette gøres, og hvorfor?

Mange synes, at tandtråd er overflødigt, og at det er nok med at børste tænder efter tandlægens anvisninger – men dette kunne ikke være mere forkert. Tandtråd er simpelthen et must, og burde indgå i alles daglige rutine, i hvert fald efter tandbørstning, hvor de fleste desværre kun bruger det, efter de har spist.

Når man har børstet sine tænder, hvad enten det er morgen eller aften, skal man hver gang gå efter med en omgang tandtråd. Grunden til at man skal dette er, at tandtråd kan komme ind i de hjørner og kroge, hvor tandbørsten ikke kan.

Der sidder måske nogle madrester efter aftensmaden imellem de bagerste kindtænder, som man ikke nødvendigvis kan se, og som sidder et sted, hvor tandbørsten måske ikke kan komme til – dette stykke mad, skal derfor fjernes med tandtråd.

Bliver dette ikke fjernet, kan det ende ud i, at bakterierne fra madresterne danner et hul, og man derfor skal opsøge en kompetent og professionel tandlæge i Aarhus C, for at få lavet dette. Hvis det sidder fast nede i tandkødet, kan der også dannes tandkødsbetændelse.

I værste tilfælde, kan betændelsestilstanden have udviklet sig så voldsomt, at det til sidst bliver diagnosticeret som paradentose. Paradentose er en betændelsestilstand, hvor bakterierne går ind og ”æder” tænderne op, for at de til sidst måske endda falder ud. Dette er på ingen måde en sjov proces! Det betyder mange besøg hos tandlægen, som sjældent munder ud i billige behandlinger, og det kan gøre rigtig ondt.

Derfor er tandtråd helt enkelt et must at bruge til daglige – det kan simpelthen redde dine tænder! Ikke alle er dog lige begejstrerede for tandtråd, da det hos nogle kan føles ubehageligt, at få et stykke snor imellem tænderne, for derefter at rykke det ud igen. Et alternativ hertil er en mellemrumsbørste. Det ligner et lille grantræ, og fungerer ligesom en tandstik, men er blot langt mere effektiv, da de små børster sørger for, at alle madrester og bakterier kommer med ud.

Tandlægerne Ivident I/S

Banegårdspladsen 4

8000 Aarhus C

86 12 22 21

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *