Tegn på at du trænger til et tandeftersyn

tandlægebesøg

Mange mennesker har svært ved at huske at gå til tandlægen. Flere tandlæger i Måløv og omegn oplever, at deres klienter først kommer, når det står meget slemt til med tænderne. Det er et problem, for det er nu engang bedre at forebygge end at helbrede, især når det gælder tændernes sundhed. For manges vedkommende skyldes det tandlægeskræk, en ret udbredt angst for at gå til tandlæge, men det er heldigvis noget, som flere og flere tandlæger forsøger at gøre op med og afhjælpe. Blandt andet i Måløv Tandklinik, en tandlæge nær Ballerup, har man gjort en indsats for at hjælpe patienter med at dæmpe og overvinde deres angst for at gå til tandeftersyn. Men hvornår er det egentlig nødvendigt at få foretaget et tandeftersyn?

Du bør opsøge tandlæge hvert år

Som hovedregel bør du minimum en gang om året, gerne to, opsøge tandlægen og få foretaget et eftersyn af dine tænder. Hvis dine tænder er sunde og raske, behøver du normalt ikke gå oftere. Du kan dog ikke selv afgøre, om dine tænder er sunde – det er din tandlæge, der kan se dette. Selvom alt på overfladen ser ud til at være i orden, kan der nemlig være problemer med tænderne alligevel. Visse tandrelaterede sygdomme kan nemlig ikke ses eller mærkes i starten. Derfor vil din tandlæge til et tandeftersyn foretage en røntgenfotografering af dine tænder for at sikre, at alt er som det skal være. Man siger normalt, at inden for et år kan tandlægen nå at fange problemer med tænderne, før de udvikler sig i alvorlig retning, men går der længere tid, kan situationen nå at blive alvorlig.

Tegn på at du bør gå til tandlæge

Selvom du sørger for at gå til tandlægen regelmæssigt, ca. en til to gang om året, bør du ikke overhøre faresignaler, der peger på at noget er galt med dine tænder. Det gælder eksempelvis smerter, kronisk ømhed i tænder eller tandkød, som ikke forsvinder ved regelmæssig brug af tandtråd. Isninger der pludselig opstår og bliver et løbende problem, bør også få dig til at opsøge tandlæge. Derudover bør du gå til din tandlæge, hvis du har mistanke om, at der er noget galt med dine tænders sundhed eller hvis er i tvivl om, hvorvidt du børster tænderne rigtigt. Det er altid bedre at gå til tandlægen og få eftersyn én gang for meget end én gang for lidt.

Måløv Tandklinik

Måløv Hovedgade 101 A

2760 Måløv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *