Hvornår er bideskinner nødvendige?

Bideskinner

Ganebøjler, fastsiddende bøjler og bideskinner er sjældent ønskværdige, men de kan være en nødvendighed. Perioden, hvor bøjlen eller skinnerne skal benyttes, kan være irriterende, men til gengæld vil du slippe af med dine tandproblemer og i stedet opnå pæne tænder uden slidtage og skævheder. Bøjler og bideskinner har netop til formål at afhjælpe mange former for tandproblemer.

Tandbøjle til at rette skæve tænder

Bøjler benyttes primært til at ændre tandstillingen, så en eller flere tænder kan blive rettet lige. Det er således muligt at få et funktionelt bid, så der ikke sker uhensigtsmæssig slitage, der kan skade dine tænder på længere sigt. Tandlægen foreslår oftest bøjle til børn og unge, når alle mælketænderne er tabt samt de permanente tænder vokset ud. Med de permanente tænder udvokset er det muligt for tandlægen at vurdere, om tandstillingen skal ændres inden, at der opstår skadelige konsekvenser, som følge af tandstillingen. På den måde er det muligt at forhindre mange tandproblemer, inden de opstår. Det er også muligt for dig som voksen at få en bøjle, hvis du aldrig fik rettet den forkerte tandstilling som barn. Visdomstænder, som først kommer omkring 20-års-alderen, kan skubbe til de bageste kindtænder, som efterfølgende kan presse de andre tænder for tæt sammen. Din tandlæge vil vurdere, om der er behov for justering af tænderne, og om hvorvidt en bøjle er den bedste løsning for dig.

Bideskinne til at løse mere end kun tandproblemer

Mange voksne lider af hovedpine i forskellig grad, og det kan der være forskellige årsager til. Du kan sikkert nikke genkendende til hovedpine på grund af spændingerne i nakken eller en forkert arbejdsstilling, som er blandt de hyppigste årsager til hovedpine. Der er dog også andre ting, der kan forårsage ubehagelig hovedpine, og en af de mere ukendte årsager er tandproblemer. Adskillige personer skærer tænder i søvne, hvilket blandt andet medfører spændinger i kæben, som også skaber hovedpine. Dette er især gældende for personer, som er stressede. Slidtage på tænderne er også en konsekvens af at skære tænder. De samme konsekvenser er gældende, hvis du oplever tyggesmerter, som kan skyldes en skæv tandstilling.

Både den skæve tandstilling og tænderskæren kan afhjælpes ved at få hjælp fra en specialiseret tandlæge nær Valby, som har stor erfaring med at udforme bideskinner. Bideskinner er særligt udarbejdet til at kunne mindske konsekvenserne fra at skære tænder og fra tyggesmerter. Bideskinner er som oftest aftagelige skinner, som du blot skal benytte efter dit individuelle behov. De fleste brugere af bideskinner benytter dem som minimum om natten, hvor der typisk skæres tænder. Den ubevidste handling viser sig blandt andet ved anspændthed og hovedpine allerede fra morgenstunden af, og dette kan undgås, hvis bideskinnen benyttes natten over. Det anbefales også, at bideskinnen benyttes, hvis der er tidspunkter på dagen, hvor du kan mærke, at du spænder meget – eksempelvis i en stillesiddende arbejdsstilling. Det varierer fra person til person, hvornår der er mest behov for brug af bideskinnen, og derfor bør du søge hjælp hos din erfarne tandlæge nær Hvidovre, hvis du mistænker at have en eller flere af de beskrevne problemer.

Typer af bideskinner

Det vil under besøget hos din tandlæge være muligt for tandlægen at undersøge årsagen til dit problem og herefter udvælge den type af skinne, som egner sig bedst til dit behov. Skinnerne udvikles i forskelligt materiale alt efter, om du har behov for frontskinner, bløde skinner eller hårde skinner. Bideskinnen vil naturligvis også blive støbt efter dine tænder, så den bliver så behagelig som muligt at benytte. I samme omgang vil din tandlæge vurdere, om der er behov for andre tandrettende behandlinger for at opnå et bedre resultat og gøre dig fri for tandproblemer og andre konsekvenser i den forbindelse.

 

Tandlægerne I Carlsro I/S

Tårnvej 219 st

2610 Rødovre

36 70 31 67

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *