Forebyggelse af tandsygdomme

Tandsygdomme

Tandsygdomme er en udbredt ting, og har altid været det. Langt de fleste mennesker har en idé om, at hvis de bare børster deres tænder, så vil det være nok til at holde plak og bakterier væk fra tænderne, og dermed spare dem for alle mulige sygdomme. Sådan hænger det dog ikke helt sammen i virkeligheden. Tandpleje kræver tid og tålmodighed, og derfor ender de fleste med at have op til flere tandsygdomme gennem deres liv. Nedenfor har vi samlet et par gode råd til, hvad du kan gøre for at undgå, og forebygge, tandsygdomme. Hvis du har akutte smerter, så bør du allerede i dag kontakte en professionel tandlæge, som kan se på dit tandsæt. Der findes rigtig mange dygtige tandlæger i Vanløse, så hvis du bor i nærheden kan du med fordel kontakte en og få en tid. Er du interesseret i at have et sundt og flot tandsæt? Så læs med her.

Sund kost giver sunde tænder

Langt de fleste tænker ikke på kosten, når de tænker på sunde og flotte tænder. Der er dog en betydelig forbindelse mellem det man indtager af mad- og drikkevarer og hvor sunde ens tænder er. De fleste er klar over, at sukker- og syreholdigt mad gør rigtig meget skade på tænderne, men samtidig er de fleste ikke klar over, at sund kost kan være med til at fremme tandsundheden. Fx kan groft og fiberholdigt mad være med til, at “rense” tænderne ved at fjerne plakken fra tanden og dermed være med til at holde tanden ren og modstandsdygtig. Derudover indeholder en sund og varieret kost rigtig mange mineraler og vitaminer, som også er gavnlige for tænderne og deres sundhed. Derfor kan det være en god idé, at ændre sin kost til en sundere og mere fiberrig en af slagsen, hvis man gerne vil have flotte og sunde tænder.

Tandbørstning og tandtråd

Uanset, hvor grundig man er med sin tandbørstning, så er det ikke tilstrækkeligt, hvis man gerne vil være sikker på, at have sunde og flotte tænder hele livet. Udover tandbørstning, så bør man også gøre brug af tandtråd, flere gange om ugen. Tandtråd er et godt værktøj, fordi den kan komme ned de steder, hvor en almindelig tandbørste ikke kan. Når du bruger tandtråden på den rigtige måde, så kan den være med til at fjerne de madrester og bakterier, som tandbørsten ikke har mulighed for. Den skal – ligesom tandbørsten – bruges to gange dagligt og du skal helst ned imellem alle tænder, for at mindske risikoen for huller i tænderne og andre tandsygdomme. Sørg dog altid for at kontakte en tandlæge før du beslutter dig for gå i krig med tandplejen, for han eller hun kan give dig professionel vejledning. Der findes adskillige dygtige tandlæger på Godthåbsvej i København, så tag kontakt allerede i dag, hvis du bor i nærheden. Held og lykke.

Tandlægerne Vanløse

Godthåbsvej 254

2720 Vanløse

38 34 19 50

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *