Fluor – derfor er det godt for dine tænder

Fluor

Fluor er et grundstof, som findes i naturen, og som har vist sig at være særdeles gavnligt for tænder. Fluor er nemlig med til at beskytte dine tænder samt reducere mængden af syre, hvilket gør det til et stof, der – i de rette mængder – har mange fordele.

Derfor indeholder de fleste tandpastaer og mundskyllemidler i dag fluor, og benytter du dig af en dygtig tandlæge i Odense vil du tilmed have mulighed for at få forebyggende behandling med fluor. Faktisk indeholder almindeligt drikkevand fluor, og hver gang du drikker vand, får du dermed en vis beskyttelse.

Sådan virker fluor

Yderst på tænderne findes det lag, der kaldes emalje. Emalje har til formål at beskytte tænderne mod diverse påvirkninger udefra, og samtidig beskytter emaljen også de underliggende kanaler, der fører ind til tændernes nerver.

Derfor er der god grund til at passe på emaljen, men ikke desto mindre er det ikke ualmindeligt, at emaljen over tid både slides og udsættes for syreangreb. For at forebygge at dette sker, samt at beskytte emaljen, hvis skaden allerede er sket, er det fordelagtigt at tilføre tænderne fluor.

Fluor har nemlig den egenskab, at det på effektiv vis styrker tændernes emalje, og således gøres tænderne mere modstandsdygtige over for blandet andet syreangreb og huller i tænderne.

Fluor forebygger huller i tænderne

Tal viser, at personer, som bruger en fluorholdig tandpasta, gennemsnitligt har færre huller i tænderne. Derfor er der god grund til at vælge en tandpasta, der indeholder fluor, hvis du ønsker at give dine tænder maksimal beskyttelse mod caries.

Hvis du har et begyndende hul i en tand, kan din tandlæge vælge at benytte fluor for at forebygge, at hullet udvikler sig. Ved brug af en fluolak, som pensles på dine tænder, kan den pågældende tand nemlig få ekstra beskyttelse, som gør, at risikoen for, at hullet udvikler sig, mindskes.

På denne måde kan fluor være med til at forebygge huller i tænderne, og således har du mulighed for at undgå udboring af dine tænder.

Hvis hullet er så stort, at bakterierne har trukket sig langt ned i tanden og forårsaget både tandrodens død og stor skade, kan tandlægen i værste tilfælde være nødsaget til at fjerne tanden. Det er aldrig rart at mangle en tand, men heldigvis kan du få udbedret problemet med et tandimplantat i Odense, som ikke alene giver et flot men også et funktionelt resultat.
Tand+
Vægtergården
Albani Torv 5
5000 Odense C
66 11 12 81

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *