Har du isninger i tænderne?

Isninger

Oplever du smerter i tænderne, når du indtager kolde eller varme drikke- og madvarer? Så har du formodentlig isninger i tænderne. Isninger og smerter i tænderne forekommer i langt de fleste tilfælde på grund af huller i tænderne, eller det som man i tandlægeverdenen kalder for cariesangreb. Derfor bør du kontakte en tandlæge allerede i dag, hvis du oplever disse isninger. Bor du i Østjylland, kan du kontakte en tandlæge i Galten. De er kendt for at være professionelle og dygtige. Nedenfor giver vi dig tre gode råd til, hvad du kan gøre for at holde dine tænder sunde og flotte. Er du interesseret? Så læs med her.

Kostvaner

Dine kostvaner har rigtig meget at gøre med din generelle tandsundhed. Derfor bør du være bevidst over hvad du indtager, hvad enten det er mad eller drikkevare. Du bør især undgå søde og syrlige mad-og drikkevarer som fx slik, sodavand og kage. Hvis du alligevel ikke kan holde dig væk fra det og har en sød tand, så bør du børste dine tænder efter du har indtaget denne slags kost. Til gengæld er grøntsager, fiberrig kost og generelt sund kost godt for dine tænders sundhed. Både på grund af mineraler og vitaminer, men også i høj grad fordi, at grov mad går ind og fjerner bakterier og plak fra dine tænders overflade. Derfor bør du gøre det til en vane at indtage sundere mad, hvis du ikke allerede gør det. Det kræver tilvænning, hvis du ikke er i forvejen er vant til det, og derfor bør du starte langsomt ud og bygge det roligt op, så både du og din krop føler det som en naturlig overgang.

Tandtråd

Fordi tandbørsten ikke kan komme ned mellem samtlige tænder, så er det helt essentielt at begynde at bruge tandtråd. Den er lavet på en sådan vis, at den kan komme ned de steder, hvor tandbørsten ikke kan. Dermed kan du fjerne alle resterende bakterier og plak, som tandbørsten ikke har mulighed for på grund af dens form. Hvis du gør det, så er der langt større chancer for at dine tænder forbliver sunde og hulfrie.

Tandtjek

At få tjekket sine tænder hos tandlægen i tide er helt grundlæggende, hvis ikke man vil ende med at skulle under kniven hos kirurgen. Af denne grund er det også fordelagtigt at have en tandlæge, som man føler sig tryg ved. Bor du i Østjylland, findes der tandlæger i Harlev, som har et ry for at være professionelle og dygtige. Kontakt en af disse allerede i dag, hvis du mangler en god tandlæge. Held og lykke.

 

Tandlægerne Søndergade

Søndergade 3

8464 Galten

86 94 40 08

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *