Hvad er tandregulering?

Tandregulering

Gennem en tandregulering er det muligt at få rettet de skæve tænder lige. Mange mennesker har skæve tænder, som de ikke er tilfredse med. Skæve tænder kan mindske selvtilliden og livskvaliteten samtidigt med, at de skæve tænder også kan medføre diverse gener grundet en forkert tandstilling. Du bør dog vide, at uanset hvilke problemer dine skæve tænder medfører, så kan du gennem med hjælp fra den tandregulerende tandlæge fra Horsens få rettet én eller flere tænder lige.

Hvornår er tænderne skæve?

Det er typisk allerede som barn, at du får dit første møde med dine skæve tænder. Efter dine mælketænder er faldet ud, vil dine permanente tænder vokse frem. Her kan eksempelvis for lidt plads i kæben være skyld i, at kindtænderne mangler plads, og dermed presser fortænderne ind i en skæv position. Særligt visdomstænderne kan også formå at skubbe til kindtænderne, som så igen kan skubbe til de andre tænder, så de placeres uhensigtsmæssigt. Det er derfor igennem barndommen og ungdommen, at du får dine skæve tænder – hvis du altså overhovedet døjer med dette problem.

Hvornår bør tændernes rettes lige?

Adskillige børn får en bøjle på tænderne, hvis deres permanente tænder er vokset frem i en uhensigtsmæssig position. Herigennem får de tidligt i livet rettet deres tænder lige, men dette gælder typisk kun de børn, som har funktionelle problemer grundet de skæve tænder. De skæve tænder af kosmetisk gene bliver normalt ikke rettet af skoletandlægen, og af den grund er der mange voksne personer, som går rundt med skæve tænder. De skæve tænder er funktionelle, men som nævnt kan de i høj grad påvirke selvtilliden og livskvaliteten hos ejermanden til de skæve tænder. Alle personer uanset alder bør dog vide, at det heldigvis aldrig er for sent at få reguleret tænderne på plads.

Hvilke typer af tandregulering eksisterer?

Der findes forskellige typer af tandregulering, hvor den omtalte bøjle er blandt de mest kendte. Det er dog ikke så attraktivt at skulle bære en synlig bøjle – især ikke som voksen. Heldigvis er der de senere år kommet nye teknologier, så du kan få rettet dine skæve tænder lige på en langt mere effektiv og bekvem måde. Du kan i dag få specielt designede bøjler eller skinner, som for det første er rare at benytte, og som for det andet også kan tages ud alt efter behov. Typen af tandregulering varierer alt efter dine tænders skævhed samt hvilke af tænderne, som der er tale om. Hvis du eksempelvis har skæve fortænder er den nye type af tandregulering fra Horsens ved navn Inman Aligner det oplagte valg for dig. Med denne type tandreguleringsmetode får du en aftagelig og gennemsigtig skinne, som du skal bære størstedelen af døgnet. Denne type af tandregulering generer derfor din hverdag i meget lille grad. Efter tre til fire måneder burde dine tænder være rettet lige, og du kan derfor med løbende hjælp fra din tandlæge bevare dine lige tænder resten af livet.

Tandlægerne Nørretorv
Nørretorv 2
8700 Horsens
75 62 26 26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *