Tandpine – hvad skal jeg gøre?

Tandpine

Tandpine er aldrig sjovt, men heldigvis er der flere ting du kan gøre, for at mindske dem, eller komme dem til livs. Nedenfor giver vi dig tre gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du får smerter i tænderne. Hvis det har stået på over længere tid, bør du kontakte en tandlæge omgående og få en akut tid. Der findes mange dygtige tandlæger på Nørreport, hvis du er bosat i København, og har brug for en akut tid i dag. Er du interesseret i at mindske smerterne? Så læs med her.

  1. Skyl og børst dine tænder grundigt

Selvom du dagligt børster tænder og skyller dem, så er det ikke sikkert, at du får fjernet alle bakterier fra munden. Der kan altid sidde madrester og bakterier mellem tænderne, som kan forårsage smerter og ubehag. Derfor er det helt grundlæggende, at du skyller og børster dine tænder meget grundigt flere gange om dagen, for at være helt sikker på at få fjernet alle bakterier. Det kan også være fordelagtigt at bruge tandtråd, hvis du ikke kan komme ordentligt ned mellem alle tænder, for det er nemlig her, at de fleste bakterier sætter sig fast. Tandtråden kan komme ned de steder, hvor tandbørsten ikke kan, og det kan derfor være et godt supplement til tandbørstning. De fleste tandlæger anbefaler også, at man benytter sig af tandtråd, selvom man børster tænder flere gange dagligt, og selvom at man gør det helt korrekt.

2. Smertestillende

Hvis smerten ikke går væk og bliver for meget at håndtere, kan du i sidste tilfælde vælge at tage smertestillende håndkøbsmedicin. Du skal dog huske på, at smertestillende kun er en midlertidig løsning, og fjerner altså ikke det reelle problem, som du har med dine tænder. Det er blot for at holde smerten ud i et par timer, og så vil den komme igen. Derfor er det ikke nogen langvarig løsning, selvom nogle vælger at tage mange smertestillende, så løser det altså ingen problemer.

3. Få en tid hos tandlægen

Hvis tandpinen har stået på i mere end en dag, så bør du kontakte en tandlægeklinik, så de kan vurdere, hvad der er galt med dine tænder. I mange tilfælde, vil det være et udbrud af huller, som får dig til at føle ubehag, og dette vil kunne hurtigt ordnes ved hjælp af et mindre indgreb. Hvis hullet er meget dybt, så vil det kræve et større indgreb i form af en rodbehandling. Du kan få lavet rodbehandlinger i København på flere klinikker, du skal bare finde en, der passer til dine behov. Held og lykke.

Tandlægerne ved Nørreport I/S
Nørre Voldgade 27
1358 København K
33 15 35 30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *