Hvorfor skal man have foretaget en rodbehandling?

Rodbehandling uden smerter

Hvis en af dine tænder skal rodbehandles, skyldes det, at bakterier er trængt ind i tandens nerve. Der kan være flere årsager til, at bakterier har haft held med at nå ind i tandens indre, og under alle omstændigheder skal bakterierne fjernes så hurtigt som muligt for at undgå, at de beskadiger tanden og tandnerven.

Mange mennesker oplever på et tidspunkt at skulle have lavet en rodbehandling. Hvis en af dine tænder skal rodbehandles, kan du få gjort dette på tryg og smertefri vis hos en tandlæge i Birkerød, som har erfaring med rodbehandling.

Typiske årsager til rodbehandling

Rodbetændelse

Behovet for rodbehandling skyldes i langt de fleste tilfælde, at et ubehandlet hul i en tand vokser sig stort. Ved et dybt cariesangreb kan bakterier trænge videre ind i tandens nerve, hvor de forårsager en betændelsestilstand. Dette kan lede til, at tandnerven dør, og betændelse breder sig til tandens rodspids.

Fyldning

Hvis du har fået lavet en fyldning i en tand, er der risiko for, at fyldningen kommer til at ligge for tæt på tandens nerve. Dette vil ikke alene give anledning til smerter, men det kan også medføre, at nerven dør. For at undgå dette, skal man have foretaget en rodbehandling.

Revnede tænder

Når tænder revner, har bakterier ligeledes mulighed for at bane sig vej helt ind til nerven. Smerter i revnede tænder forårsaget af dette, kan i mange tilfælde afhjælpes med rodbehandling.

Isninger i tænderne

De fleste mennesker kender til følelsen af isninger i tænderne. Isninger kan være yderst smertefulde og lede til, at man helt undgår visse mad- og drikkevarer. Isninger kan afhjælpes på flere forskellige måder – heriblandt ved hjælp af rodbehandling. En rodbehandling kan dog svække tanden, og derfor anvendes det kun i sjældnere tilfælde mod følsomme tandhalse.

Traumer

I tilfælde af skader på tænderne i form af eksempelvis slag eller stød, kan en rodbehandling ligeledes være nødvendig.

Rodbehandling uden smerter

Der er således mange ting, der kan være årsag til, at man skal have en rodbehandling. Uanset den specifikke årsag, skal du dog ikke frygte for yderligere smerter i forbindelse med selve behandlingen. Når du skal have en rodbehandling, bedøves tanden og de omkringliggende nerver, så du ikke har smerter, mens behandlingen står på.

I dag findes der også mange andre og supplerende smertestillende metoder, og du kan med fordel tale med din tandlæge om dine specifikke muligheder, hvis du skal have lavet en rodbehandling.
Tandlægerne Helle & Kim Nielsen
Hovedgaden 24
3460 Birkerød
45 81 85 85

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *