Hvornår skal man have en akut tandlægetid?

Det er de færreste, der ved, hvornår en akut tid ved tandlægen er nødvendig. Grænsen mellem akut behov for behandling og almindeligt behov er uklar for mange. Derfor opsøger nogle akut tandlægehjælp uden behov, mens andre går rundt med tandproblemer, der burde være behandlet akut.

I det følgende får du overblik over, hvornår du skal have en akut tandlægetid. Du har altid mulighed for at komme til en akut tandlæge på Østerbro, som på effektiv vis afhjælper dine smerter og behandler dine tandproblemer.

3 tidspunkter, hvor du skal have en akut tandlægetid

  1. Ved tandpine
  2. Ved knækkede tænder
  3. Ved ulykker og slag mod tænderne

Tandpine kan skyldes flere ting. I de fleste tilfælde skyldes smerterne dog påvirkning af tandnerven. Nerven kan både reagere, hvis bakterier er trængt ind i tanden, og hvis tanden er flækket eller knækket. For at undgå at tandnerven dør, er det vigtigt at få behandlet tandpinen hurtigt.

Er du væltet på cykel, har du været med i en trafikulykke, eller har du på anden vis fået et slag mod dine tænder, vil du ofte have brug for en akut tandlægetid. Også selvom der ikke umiddelbart er skader at se. For tænderne kan tage skade på mange måder og for at undgå fremtidige tandproblemer forårsaget af en ulykke, er det en god idé at få en tandlæge til at undersøge dine tænder.

Er du i tvivl om, hvorvidt dine tandproblemer skal behandles akut, bør du altid kontakte en tandlæge. Ved at ringe til en dygtig tandlæge på Østerbro kan du hurtigt få svar på, om du skal have tandbehandling med det samme.

Tøv ikke med at få akut behandling

Har du før gået rundt med smerter i tænderne? Og har du haft tandgener uden at opsøge behandling? Så bør du overveje at ringe til en akut tandlæge næste gang.

For hvis du har et tandproblem, der ikke bliver behandlet i tide, er der overhængende fare for, at det udvikler sig til et endnu større problem. Det gælder eksempelvis tandpine, som skyldes en bakterieinfektion i tandnerven. Her kan en rodbehandling løse problemet, men får du ikke behandling, er der risiko for, at bakterierne breder sig til resten af tanden. Trænger bakterierne helt ned i tandroden, kan den mere omfattende rodspidsoperation være nødvendig.

Jo hurtigere du får behandling, desto lettere er behandlingen.

Svaneklinikken
Østerbrogade 148
2100 København Ø
39 29 47 41


Links:

http://svaneklinikken.dk/akut
http://svaneklinikken.dk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *