Tre tips til tandregulering

Tips til tandregulering

Tandregulering henvender sig til de personer, som har skæve tænder eller en forkert tandstilling. Der eksisterer mange forskellige metoder til tandregulering alt efter typen af tandproblem. Det kan være svært at finde ud af hvilke metoder, som egner sig bedst til at løse sit individuelle tandproblem. Der gives derfor tre gavnfulde tips om succesfuld tandretning til at hjælpe dig og andre personer med skæve tænder eller en forkert tandstilling.

1. Find en tandlægeklinik med ny teknologi

Der udvikles hele tiden nye teknologier, der optimerer behandlingsmetoderne. Det er dog ikke alle tandlægeklinikker, der har ressourcer til at indkøbe den nyeste og bedste teknologi. Det første skridt i kampen om flotte og lige tænder er af den grund eksempelvis at finde en nyindrettet tandklinik i Lyngby med den nyeste teknologi inden for tandregulering. Den nyeste teknologi sikrer, at du får den bedst mulige behandling med så lidt ubehag og så stor effekt som muligt.

2. Kontakt tandlægen for vejledning

Ingen kan vejlede dig bedre om tænder og tandproblemer end din tandlæge. Det næste skridt til at få udført en tandregulering er derfor at kontakte din tandregulerende tandlæge nær Gentofte, som kan give dig den optimale vejledning i metoder til tandregulering. Tandlægen vil her foretage en undersøgelse af dine tænder for at få et overblik over tandstillingen. Det er herigennem muligt for tandlægen at vurdere behovet for behandling, så det er muligt at vælge de bedste behandlinger til netop dine tænder.

Til personer med skæve fortænder, krydsbid, mellemrum mellem tænderne samt overbid og underbid vil tandretning med en bøjle typisk blive anbefalet. Sortimentet af bøjler er stort, hvor den nyeste og bedste metode på området er med behandling med Invisalign. Denne usynlige bøjle er på en og samme tid en skånsom og effektiv metode, som garanterer et flot resultat uden gener undervejs. Der findes også andre metoder til tandregulering end tandretning gennem bøjle. Der kan eksempelvis indsættes implantater til at erstatte mistede eller skadede tænder, så tandsættet kan blive helt igen. Plast kan også benyttes til at reparere skadede tænder, hvilket både øger tændernes tyggefunktion samt gavner tændernes udseende.

3. Følg din tandlæges anvisninger

Korrekt brug af tandreguleringsmetoden er altafgørende for, at du får et succesfuldt resultat. Det er derfor vigtigt, at du følger de anvisninger, som tandlægen giver under vejledningen. Mangel på brug af eksempelvis en tandrettende bøjle medfører, at det ønskede resultatet ikke opnås. Et overforbrug af bøjlen kan derimod medføre en for stor belastning på tænderne, så behandlingen ikke længere er skånsom. Du skal af den grund følge tandlægens råd for at opnå den optimale effekt af tandreguleringen.

Tandlægeteam Lindberg v/Tandlæge Sofie Lindberg
Lundtofteparken 83, st. th.
2800 Kongens Lyngby
45 87 99 35

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *