Hvornår skal man bestille akuttid hos tandlægen?

Akut tandlæge

Oplever du pludselige tandsmerter? Så er det tegn på, at du skal bestille en tid hos en dygtig akut tandlæge i Århus eller din nærmeste by, så du hurtigt kan få behandlet dit tandproblem. Du kan dog også med stor fordel bestille tid til regelmæssige tandeftersyn for at forebygge mod tandproblemer og tandsygdomme.

Når der er behov for det regelmæssige tandeftersyn

De fleste danskere besøger deres tandlæge én til flere gange om året for at få foretaget det regelmæssige tandeftersyn. Disse tider er ofte tilrettelagt efter dine arbejdstider, så de regelmæssige tandeftersyn generer din hverdag så lidt som muligt. Vigtigheden af de regelmæssige tandeftersyn må aldrig undervurderes, da det er her, hvor tandlægen får mulighed for at opdage begyndende tandproblemer og tandsygdomme, så der kan forebygges mod, at de udvikler sig.

Når der er behov for en akut tid

På trods af en grundig tandhygiejne og en god sundhedstilstand i munden kan der dog stadig opstå akutte tandproblemer, som medfører tandpine. I situationer med akut tandsmerte er det vigtigt, at du kontakter en fleksibel tandlæge fra Århus eller i dit nærområde, som kan tilbyde dig en tid samme dag. Så kan tandlægen undersøge og behandle problemet med det samme, så problemets omfang og skade kan mindskes mest muligt. Det er af den grund vigtigt, at du bestiller en akut tid hos tandlægen så snart, at du oplever smerter, gener eller spændinger i dine tænder eller mundregionen.

Typiske årsager til bestilling af akuttid

Årsagerne til akut tandpine er mange, men når du passer dine regelmæssige tandeftersyn hos din tandlæge, mindsker du i høj grad risikoen for akut tandpine. De mest almindelige årsager til bestilling af akut tid hos tandlægen omhandler derfor typisk direkte skader på tænderne, ødelæggelse af en kunstig tandkrone eller andre udfordringer med fyldninger samt betændelse i en tandrod. Akutte skader på tænderne er umulige at forudse, mens betændelse i en rod er så langt nede i tanden, at du ikke selv har mulighed for at opdage det. Det er derfor vigtigt at tage til  de regelmæssige eftersyn, hvor din tandlæge netop er i stand til at opdage betændelsestilstande i tandkødet, som på længere sigt kan sprede sig til den smertefulde rodbetændelse.

Tøv ikke med at kontakte tandlægen

Visse årsager til tandpine kan skyldes en mangelfuld tandhygiejne eller manglende besøg hos tandlægen til de regelmæssige tandeftersyn, men du bør alligevel altid bestille en akut tid hos din tandlæge, hvis du får tandpine. Så kan dit tandproblem behandles og tandpine fjernes, og der kan samtidigt forebygges mod, at dette problem opstår igen.

Tandlægerne Banegårdspladsen
V. Tina Skovlund Nielsen
Banegårdspladsen 10
8000 Århus C
86 13 56 55

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *